Kew Royal Botanic Gardens: de meest biodiverse plek ter wereld

2 min te lezen
Deel

Op dertig minuten van het centrum van Londen liggen de Koninklijke botanische tuinen van Kew, de meest biodiverse plek op aarde. In deze tuin kunnen alle bezoekers bloemen en bomen uit de hele wereld ontdekken en leren over de geschiedenis van het land en de Koninklijke familie.  

Talrijke mooie plekken in één tuin

Deze tuin is zonder twijfel een van de mooiste tuinen ter wereld, met prachtige siertuinen, een buitengewone diversiteit aan planten en meer dan 14 0000 bomen. Deze Koninklijke Tuin laat u een wereldreis maken door de biodiversiteit en een tijdreis door verschillende belangrijke perioden in het tuinontwerp.  

Verschillende delen van de tuin zijn gewijd aan verschillende plantensoorten en gebieden van de wereld. Wandel door het waterleliehuis en geniet van waterlelies uit de hele wereld. Ga vervolgens het palmhuis binnen, een ongelooflijke glazen structuur die een verscheidenheid aan planten uit tropische gebieden herbergt. Doorgaan naar Davies Alpine huis, groeit een verscheidenheid van bloemen uit de alpine regio’s. Het Princess of Whales Conservatory is een complexe kas waarin je door verschillende klimaten kunt lopen en kunt zien hoe het landschap verandert, beginnend in de woestijn en eindigend in een regenwoud.  De Treetop Walkways, een pad dat 18 meter hoog ligt zodat u vanuit vogelperspectief kunt genieten van het uitzicht op prachtige bomen, het is echt een unieke kans! 

Zoveel te zien in dit UNESCO werelderfgoed! 

Een tuin sterk beïnvloed door het Koninklijk Huis

De Kew Royal Botanical Garden werd in de 16e eeuw ontwikkeld onder koninklijke invloed. Als je door deze tuin loopt, ziet u veel gebouwen die ter ere van leden van de koninklijke familie zijn gebouwd (zoals de pagode voor prinses Augusta, of de tempel van koning Willem die in 1837 werd gebouwd voor koningin Victoria ter nagedachtenis aan Willem de 4e). Deze tuin toont landschappen met lagen van geschiedenis en erfgoed. Een waar openluchtmuseum!  

Een belangrijk bouwwerk van de tuin is het Kew-paleis, een klein paleis van rode bakstenen waar de koninklijke familie een paar dagen doorbrengt als zij behoefte heeft aan een rustig en vredig uitje. 

Kew, een strijd voor het behoud van biodiversiteit

Kew Gardens streeft ernaar de biodiversiteit in dit tijdperk van uitsterving te beschermen ten behoeve van onze planeet en de mensheid, aangezien zij de sleutel is tot ons bestaan (om te voorzien in voedsel, zuurstof, vezels, brandstof…). Naast de adembenemende landschappen is de Royal Gardens ’s werelds toonaangevende organisatie op het gebied van planten- en schimmelwetenschap dankzij de diversiteit aan planten, onderzoek en apparatuur… Als je door het waterleliehuis loopt, kun je een paar soorten zien die niet meer in het wild voorkomen. Deze tuinen zijn de sleutel tot het behoud. 

2 min te lezen
Deel