Butchart Gardens, van desolate woestenij tot prachtige tuin

2 min te lezen
Deel

De Butchart Garden is een uitzonderlijke tuin in de buurt van Victoria op Vancouver Island, Canada. Hij trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. Deze bezoekers komen om te genieten van de prachtige kleuren van de diverse bloemen en bomen en om te leren over de geschiedenis van deze prachtige landschappen. 

Een vrouw met een passie: Jennie Butchart

We danken deze geweldige tuin aan een vrouw: Jennie Butchart. In 1904 verhuisden Jennie en haar man Robert naar Vancouver Island, in de buurt van Victoria, om een cementfabriek te bouwen. Robert kocht dit landgoed, bouwde er een huis op en begon te werken in de steengroeve. Toen de steengroeve leeg raakte, was het uitzicht vanuit Jennie’s huis niet erg aantrekkelijk, dus besloot ze er iets mooiers van te maken. Toen bedacht ze om er een tuin van te maken (die nu bekend staat als de verzonken tuin).  Beetje bij beetje, en met de hulp van paarden en karren, kon Jennie een prachtige tuin aanleggen die zich bleef uitbreiden (met de aanleg van de Japanse tuin, de Italiaanse tuin, de rozentuin…). 

De mensen beseften al snel wat Jennie had gecreëerd en het werd een bekende attractie voor de plaatselijke bevolking en bezoekers uit de hele wereld.  

Met de tijd en de hulp van haar nakomelingen werd deze buitengewone tuin een populaire attractie over de hele wereld en is erkend als een National Historic Site van Canada met bijna 1000 plantensoorten.

Een adembenemende tuin

Als u door deze indrukwekkende tuin loopt, zul je versteld staan van de kleuren, de verscheidenheid aan bloemententoonstellingen, de waterpartijen en de hoge bomen.  

Leuke activiteiten voor iedereen het hele jaar door

Dankzij de diversiteit aan bloemen en bomen is de Butchart Gardens een plek om te bezoeken, ongeacht het seizoen. Ervaar in de lente de aanblik van bloeiende bloemen en bloemengeuren. Bekijk in de zomer de kleurrijke tuin en luister naar livemuziek. Geniet in de herfst van het geluid van knisperende bladeren als u door de rode esdoorns loopt. In de winter zorgen de kerstlichtdisplays voor een magisch gevoel.  

De Butchart garden draait niet alleen om de prachtige bloemen, u kunt ook profiteren van al het entertainment ter plaatse. Met coffeeshops, restaurants, souvenirwinkels, draaimolens, concerten en meer is er voor elk wat wils! 

2 min te lezen
Deel