Gids voor het wieden van uw pad, terras en oprit

3 min te lezen
Deel

Als je het terras en bestratingsplaat oprit schoon en onkruidvrij wilt krijgen, dan bent je bij ons aan het juiste adres. In deze gids zullen we elke stap doorlopen om die paden naar je huis er op hun best uit te laten zien!

Wat je nodig hebt om te beginnen:

De eerste stap is ervoor te zorgen dat je alle gereedschappen en middelen hebt om vuil en onkruid aan te pakken.

  • Toegang tot warm water
  • Een emmer
  • Een borstel met harde haren
  • Een fles terrasreinigingsmiddel

Als je er een beschikbaar hebt, dan is een hogedrukreiniger ook een goede optie om mee te nemen. Zo niet, geen probleem, want het is niet essentieel. En aangezien dit een smerige klus is, zelfs als het goed wordt gedaan, kun je beter wat oude kleren en tuinhandschoenen aantrekken.

Stap 1: Verwijder onkruid.

Onkruid vindt graag een manier om te overleven in de kleine hoekjes en gaatjes van je oprit of terras, dus voordat we beginnen met schoonmaken, moeten we ervoor zorgen dat we ze kwijtraken. De meest effectieve methode is het gebruik van een systemische onkruidverdelger die deze moeilijk graafbare onkruiden en hun wortels doodt.

Stap 2: Meng de terras- en opritreinigingsoplossing.

Het gebruik van een reinigingsmiddel dat niet is ontworpen voor gebruik op je terras, pad of oprit kan residuen achterlaten of zelfs schade veroorzaken. Daarom raden wij je aan een speciaal ontworpen reinigingsmiddel voor terrassen te kopen dat niet alleen veiliger is, maar ook goede resultaten oplevert.

Je moet dit mengen met water volgens de instructies op het etiket, en dit in de emmer gieten, of als je een hogedrukreiniger gebruikt, bevatten sommige een compartiment waarin je het reinigingsmengsel kunt doen.

Stap 3: gieten en schrobben

Nu is het tijd om de reinigingsoplossing te gieten op de delen van uw terras en oprit die je wilt schoonmaken. Als je een groot gebied moet behandelen, kan het de moeite waard zijn om dit in etappes te doen, zodat de oplossing niet opdroogt op de tegels voordat je erbij kunt.

Pak vervolgens die harde borstel en begin uw terras of oprit te schrobben. De harde haren scheuren gemakkelijk door vuil en algen in combinatie met de reinigingsoplossing. Je zult misschien verbaasd zijn over de hoeveelheid vuil die omhoog komt of loskomt van de voegen, maar dat is normaal

Stap 4: Afspoelen met schoon water

Als je tevreden bent dat je erin geslaagd bent het vuil en de algen weg te schrobben, moet je het wegspoelen met schoon water. Als je een hogedrukreiniger gebruikt, zal het meeste al weg zijn, maar misschien wil je de straal zachter zetten dan de straal, zodat je het laatste beetje kunt wegspoelen. Gebruikt je er geen, dan hangt het af van het gebied dat u aanpakt, maar een eenvoudige emmer water of tuinslang moet volstaan.

Stap 5: Onderhoud

De beste manier om te voorkomen dat je terras of oprit te vaak moet schoonmaken, is ervoor te zorgen dat je deze regelmatig veegt en onkruidvrij houdt met een duurzame onkruidverdelger, vooral de voegen in de bestrating.

Een beetje regelmatig onderhoud zorgt er ook voor dat het terras en oprit zo lang mogelijk meegaan, zodat je er jarenlang van kunt genieten en waarderen.

Afhankelijk van het type oprit kunt je proberen het onkruid met de hand uit te trekken (probeer de wortel van het onkruid te pakken).

3 min te lezen
Deel